Fra utstillingen  vindmotvind , S9 Galleri. Foto: Harald Kroken, Art & Culture Magazine.

Fra utstillingen vindmotvind, S9 Galleri.
Foto: Harald Kroken, Art & Culture Magazine.

UTSTILLINGER

  • 2020 – Duo-utstilling med Odd Hoff-Petersen, S9 Galleri, Oslo (29.02 - 13.03)

  • 2019 – S9 Galleris 10-års jubileumsutstilling, Oslo

  • 2018 – Klassekampens kunstmesse, Oslo

  • 2017 – vindmotvind, separatutstilling, S9 Galleri, Oslo

  • 2016 – Hyllest til Østmarka, gruppeutstilling, Bøler kirke, Oslo

  • 2014 – Natura+, separatutstilling, Dalype Galleri, Oslo

  • 2013 – Gjesteutstiller, Zara Galleri, Oslo

  • 2012 – Gruppeutstilling, CC Vest, Oslo (premiert utstiller)

  • 2012 – Separatutstilling, Dalype Galleri, Oslo

 

BIO

Øystein Blegen Hoel (f 1948) bor og arbeider i utkanten av Oslo. Han holder til i Studio il Bosco del Merlo, et lite studio i en liten skog i godt selskap med svarttroster og andre fødte flygere. En og annen kongelig plantespiser spaserer også forbi, mens Hoel arbeider med  medier som olje, akryl, akvarell, gouache, tusj eller kull.

– For meg har skogen vært en tumleplass så lenge jeg kan huske. Der finner jeg ro, samtidig som tanker og fantasi settes på gli. En kombinasjon det er lett å like.
– Det er uansett nærmest umulig ikke å bli påvirket av naturen. Den er, når alt kommer til alt, det mest meningsfulle vi har. Så når jeg maler er det ofte assosiasjoner til skog som dukker opp. Ikke slik vi oppfatter den ved første øyekast, men krefter og motkrefter som ikke er helt åpenbare; energien bak fasaden. Jeg søker å finne uttrykk for hva den fører til av bevegelser, strukturer og formasjoner. Eksempelvis organismer som av ulike grunner sakte forfaller og forsvinner – og de som ikke forsvinner helt, men omdannes og blir grunnlag for ny vekst.

– Den menneskelige natur er en del av det hele. Den berører oss til de grader at man ikke slipper unna. Glede og sorg samt viten og uviten er ute og seiler – i samme båt. Noen ganger kan man bli inspirert. Ofte oppstår det et behov for å rope høyt: – Er vi egentlig på parti med oss selv og våre egne omgivelser?

Med mer enn 30 år som kreatør og strategisk rådgiver i reklamebransjen har Øystein Blegen Hoel jobbet med et bredt spekter av visuelle medier og virkemidler. Han har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale bransjepriser. Blant annet ved festivaler og konkurranser i Cannes, Venezia og New York.

Han har utdannelse innen visuell kommunikasjon, journalistikk og markedsføring. Men med sin grunnleggende interesse for maling og tegning har han alltid vært oppsøkende når det gjelder å tilegne seg kunstfaglig kunnskap og erfaring. Foruten privat undervisning, har en viktig inspirasjonskilde vært veiledning og oppmuntring fra etablerte kunstnere og andre fagpersoner. Likeledes studie- og inspirasjonsreiser, blant annet til Danmark, Nederland, Spania og Italia.